2 stk
1 stor skive brunt sandwichbrød uden skorpe
250 g magert hakket lammekød
1 løg, finthakket
½ sammenpisket æg
2 tsk citronsaft
½ tsk tørret timian
½ tsk tørret oregano
2 spsk hakket frisk mynte
salt og peber
planteolie til stegning
¼ agurk i skiver, skåret i strimler
3 forårsløg, hakkede
¼ rød peberfrugt uden kerner, hakket
1 ½ dl græsk yoghurt
2 store pitabrød
myntekviste og citronbåde til pynt
Udblød brødet i 1 spsk koldt vand i 5 minutter og smuldr det i en skål.
Tilsæt lammekød, løg, æg, 1 tsk citronsaft, timian, oregano og 1 spsk mynte.
Krydr med salt og peber og bland grundigt.
Drys hænderne med hvedemel og form blandingen til valnøddestore boller.
Varm olien i en stegepande og steg kødbollerne i 10-12 minutter, indtil de er gyldne.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Bland agurk med løg og rød peber i en skål.
I en anden skål blandes yoghurten med resten af mynten og citronsaften.
Krydr med salt og peber og rør 2 spsk i agurkesalaten.
Rist pitabrødene, til de er gennemvarme.
Skær en skive af den lange ende af hver og åbn dem til »lommer«.
Fordel agurkesalaten i lommerne og fyld med kødboller.
Hæld lidt yoghurtsauce over hver.
Serveres varme pyntet med myntekviste og citronbåde.
Server resten af yoghurtsaucen til.