4 stk
6 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg, knust
¼ tsk strøsukker
1 tsk hakket frisk oregano
salt og peber
¼ hoved romer-salat i strimler
1 lille rødløg skåret i skiver og delt i ringe
¼ agurk i skiver
1 bøftomat delt i kvarte og skåret i skiver
½ lille grøn peberfrugt uden kerner, skåret i strimler
125 g fetaost skåret i tern eller »fingre«
4 store pitabrød
12 sorte oliven uden sten
citron»ryttere« og oreganokviste til pynt
Pisk olie, citronsaft, hvidløg, sukker og oregano sammen i en skål.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt salt, løg, agurk, tomat, grøn peber og ost, og vend ingredienserne let, så de bliver dækket med dressing.
Rist pitabrødene let.
Skær en skive af langsiden af hvert enkelt og åbn dem forsigtigt, så der dannes »lommer«.
Fyld hvert pitabrød med en rundhåndet portion salatblanding, så salaten når ud over kanten afbrødet.
Drys oliven over hvert enkelt og pynt med citron»ryttere« og oreganokviste.
Variation: Friske, pillede rejer kan også blandes i salaten og vendes i dressingen.