20 stk.
Dej:
25 g gær (½ pakke)
4 ½ dl vand
2 tsk. groft salt
½ dl olie
150 g rugmel (3 dl)
ca. 650 g hvedemel (ca. 1 l)
Fyld:
l kg frisk spinat (450 g frosset)
225 g fetaost
½ tsk. st. allehånde
¼ tsk. revet muskat
1 bundt bredbladet persille
ca. ½ tsk. groft salt
peber fra kværn
pensling: 1 æg
Dej: Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt en glat og smidig dej.
Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 45 min.
Fyld: Fjern grove stilke fra spinaten.
Skyl bladene i en skål med koldt vand til alt jord er væk.
Kog spinaten i vand, der dækker 1-2 min.
Lad spinaten dryppe af og knug eller pres med hænderne overskydende vand ud. Frosset spinat skal ikke koges.
Kom fetaost i en skål sammen med allehånde, muskat og skyllet hakket persille.
Mos det sammen med en gaffel og bland spinaten i.
Smag til med salt og peber.
Pirogger: Ælt dejen igennem og del den i 20 stykker.
Rul dem ud som små pandekager eller dej cirkler med en diameter på ca. 10 cm.
Læg fyld på midten af hver dej cirkel.
Fold dejen sammen om fyldet med samlingen opad.
Der må godt være et lille hul i sammenføjningen, så dampen kan slippe ud.
Sæt piroggerne på en bageplade med bagepapir og efterhæv ca. 20 min.
Pensl piroggerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 °c i 20-25 min.