Logo

Pesto - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Giver 2 dl pesto
 
2 fed knust hvidløg
50 g pinjekerner
Salt efter behag
Et stort bundt friskhakket basilikum
150 g let olivenolie
50 g friskrevet parmesan ost
 
Stød hvidløg, pinje kerner og salt i en morter.
Tilsæt de hakkede basilikumblade, lidt ad gangen, og fortsæt med at støde, indtil alt er blandet grundigt sammen.
Kom olien i lidt efter lidt og forsæt med at røre.
Til sidst røres den friskrevede parmesan ost i.
Man kan også blande det hele i en blender.
Man kan opbevare pesto et par dage i et koleskab.
Sørg for den er omhyggeligt pakket ind.
 
(pr 1,5 dl) 120 kcal; 2 g protein; 12 g fedt, heraf 2 g mættet; 1 g kulhydrat; 0 g fibre; 42 mg natrium; 73 mg kalcium
 
Tomatpesto
Stød 2 fed hvidløg sammen med salt (efter behag) og 10 soltørrede tomater sammen i en morter. Tilsæt de hakkede basilikumblade, olivenolien og 1-2 hakkede chilifrugter efter behag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.054 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her