400 gr. pasta
1 fennikel
1 spsk olie
3 dl hønsebouillon
3 dl fløde 13%
2 ½ spsk majsstivelse
400 gr. broccoli
200 gr. optøede rejer uden skal
salt og friskkværnet peber
evt. citronsaft
2 spsk hakket dild
Fenniklen befries for rodskive og evt. grimme yderblade og skæres i fine tern.
Olien varmes i en sauterpande eller bredbundet gryde.
Fenniklen tilsættes og svitses et par minutter uden at tage farve.
Bouillon tilsættes og det koges igennem.
Fløde og majsstivelse røres til en jævning.
Jævningen piskes i fennikel-bouillonen, der koges op.
Broccolien skæres i meget små buketter - Stokken gemmes til en grønsagssuppe eller puré.
Broccoli kommes i den kogende sauce og koges i 2 minutter.
Rejerne tilsættes og saucen bringes tilbage på kogepunktet.
Saucen smages til med salt, peber og evt. citronsaft.
Nu bør saucen ikke koge mere, da rejerne ellers bliver tørre.
Pastaen koges efter anvisning på emballagen og serveres med rejer i fennikelsauce med broccoli, drysset med friskhakket dild.
Serveres med skiver af hvedebrød til.