250 gr. Tør fettucinepasta ( køb god kvalitet, det betaler sig)
200 gr. Friske ærter( frosne gør det på denne årstid)
8 spsk god olivenolie
1 fed hvidløg, fintsnittet
1 bundt bredbladet persille
En god håndfuld friske krydderurter ( basilikum, oregano, timian) fint hakket
Skallen af 1 citron, fintsnittet
Salt, sort peber
Frisk reven parmesanost
Kog pastaen i rigeligt vand, der er saltet, kog til den er al dente, det vil sige mør men ikke udkogt, smag hele tiden, det tager et sted mellem 10 og 11 minutter, måske mere alt efter hvilken type pasta man køber. Når de er færdige sigtes de, drypper af og kommes i et varm fad. Smid imens ærterne i en gryde kogende saltet vand og sluk og lad dem stå og trække færdige.
Varm olien i en gryde til den er meget varm, men ikke rygende, kom hvidløget i, steg det lige indtil det begynder at brune, tag så panden af varmen og smid alle de finthakkede krydderurter og persillen og citronskallen i. Tilsæt salt og peber i ret rigelig mængde og kast det hele over pastaen der også tilsættes de friske ærter. Bland det hele og kom den revne parmesan ost over - server straks i varme dybe tallerkener.