150 g tørret pasta
Sauce:
40 g mager bacon
1 lille løg
1 fed hvidløg
⅓ buket broccoli
125g champignon
1 spsk vand
½ dl fløde 13%
1 dl A38
1 tsk majsstivelse
salt og peber
Tomatsalat:
2 tomater
evt 1 spsk hakket løg
30 g fetaost
5 sorte oliven.
Dressing:
1 spsk olivenolie
1 tsk vineddike
salt, peber
lidt sennep
Sauce: Skær baconen i små stykker.
Lad den svitses mens du piller og hakker løget og hvidløget.
Drej rundt i baconen imellem forløbene.
Rens champignon og skær dem i små stykker, skær derefter broccolien i
små stykker.
Så skruer du ned for baconen og tilsætter løg, hvidløg, champignon og
broccoli, og steg det under omrøring i 2-3 min.
Tilsæt lidt vand omkring en dl så det ikke brænder på, og kom så
fløden i under omrøring.
Rør A38 med majsstivelse og kom det i saucen under piskning.
Smag til med salt og peber.
Når det har kogt, tages gryden af varmen, til lige inden saucen skal
bruges.
Da varmes den lige igennem.
Sæt en stor gryde over, ⅔ fyldt med vand tilsat 1 tsk salt og en tsk
olie på det højeste trin.
Når vandet koger, tilsættes pastaen, og den koger ni minutter (eller
hvad der ellers står på pakken) med jævnlig omrøring på middelvarme.
Når pastaen er færdigkogt, hældes den op i en sigte og kommes så
straks op i den genopvarmede sauce (kan også spises ved siden af).
Tomatsalat: Skær tomaterne i skiver og læg dem i et lille anretningsfad.
Hak løget fint og skær fetaen i terninger.
Pynt salaten med løg, feta og oliven.
Overhældes evt med dressingen, som kan blandes i en melryster.
Dressing: Bland det hele sammen og tag bare sennep i til det smager
velsmagene.