200 g makaroni
1 løg
5 spsk smør
600 g hakket oksekød
3 tomater
2 spsk friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber
1 knsp stødt kanel
1 kop tør hvidvin
3 kopper mælk
4 spsk hvedemel
1 nip friskreven muskatnød
3 æg
½ kop reven kefalotiriost / parmesan
Makaronien koges 15 minutter i spilkogende saltet vand og drypper af. Løgene pilles og hakkes.
2 spsk smør smeltes på en pande, og løget svitses gennemsigtigt.
Kødet tilsættes og steges under omrøring, til det bliver gråt.
Tomaterne skylles, ridses i kryds, lægges i kogende vand et øjeblik og flås.
Det grønne stilkfæste udstikkes, og tomaterne skæres i både og presses gennem en sigte.
Tomatmosen røres i kødet.
Persillen tilsættes, og alt krydres med salt, peber og kanel.
Vinen hældes ved, og kødsaucen koges sagte og uden låg i 15 minutter under jævnlig omrøring.
Imens varmes mælken uden at komme i kog.
Resten af smørret smeltes i en gryde, melet sigtes i og får lov at tage lidt farve under omrøring.
Mælken tilsættes langsomt og under omrøring.
Saucen krydres med salt, peber og muskat og skal derefter koge sagte i 5-10 minutter.
Derved mister den sin melede smag og bliver tykkere.
Saucen tages af blusset.
2 æg piskes sammen og vendes i saucen.
Ovnen forvarmes til 200ºC.
Halvdelen af makaronien hældes i et smurt ovnfast fad og drysses med halvdelen af osten.
Det sidste æg piskes sammen og røres i kødsaucen, som hældes over makaronien i fadet.
Resten af makaronien fordeles over.
Resten af osten røres i mælkesaucen, som hældes over gratinen.
Gratinen bages gylden i 35-45 minutter på næstnederste ovnribbe. Gratinen serveres varm med en salat til.