Logo

Pandeål fra Amager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En meget kendt egnsret med aner helt tilbage fra hollandske kolo­nister i 1521.
Den har holdt sig næsten uændret helt op til starten af det 20. århundrede.
 
2-3 håndledstykke ål
Hvedemel
Salt
3 æbler
3 løg
Timian
Smør
Tilbehør: Rugbrød
 
Ålene renses, gnides med salt.
Hoved og hale skæres væk og ålene skæres i 3-4 cm lange stykker, der vendes i hvedemel tilsat salt.
Løgene pilles og skæres i mindre stykker.
Æblerne skræl­les og skæres i mindre stykker.
Ål, løg og æbler stilles skiftevis på højkant i en dyb pande smurt med smør og lidt vand i bunden.
Kom smørklatter over og godt med timian.
Kom låg på panden og lad retten stege ved svag varme i 20-30 min.
Retten spises fra panden med rugbrød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her