Logo

Ovnstegte tunbøffer med salviesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)

4 tunbøffer, 2-3 cm tykke,
½ l varmt vand,
2 stilke frisk salvie,
6 spsk ekstra jomfruolivenolie,
2 mellemstore løg i små terninger,
1 dl tør rødvin,
½ spsk smør,
2 store kolde kogte kartofler i skiver,
salt, friskkværnet peber.

Vask tun bøfferne grundigt under rindende koldt vand.
Bring vandet i kog sammen med salviestilkene.
Lad det koge i 3 minutter.
Tag salviestilkene op og knug dem.
Opvarm halvdelen af olien i en dyb pande og svits løgene, til de er gennemsigtige.
Tilsæt rødvin og salvie-vandet under omrøring.
Kog videre, indtil saucen begynder at tykne.
Tilsæt smør og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på grill.
Hæld resten af olivenolien i et ovnfast fad og smør den ud.
Læg tunbøfferne i fadet og grill dem på den ene side i ovnen i ca. 10 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, læg tunbøfferne i et andet fad.
Læg kartoffelskiverne i bunden af fadet, læg tunbøfferne ovenpå med den grillede side nedad og grill dem i endnu 8 minutter.
Hæld salviesaucen over og server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.059 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her