Ovnstegt lam:
udbenede bedekoteletter
salt og peber
madolie
hønsebouillon eller vand
Koteletterne rulles og bindes til små stege. De krydres med salt og peber og brunes på panden på alle sider. Stegene lægges i en bradepande og stilles i ovnen ved 200ºC. Skal de være rosastegte, skal de have 8-10 minutter; gennemstegte 12-15 minutter. Tag stegene op af bradepanden og lad dem hvile, inden de skæres i skiver. Fedtet hældes af bradepanden, som så koges af med hønsebouillon. Skyen sies og serveres til.
Ribsgelé:
1,5 kg ribs
vand
sukker
Ribsene hældes i en gryde og dækkes med vand. Lad dem småkoge i 25-30 minutter, eller til bærrene koger ud. Hæld dem op i en fintmaskede si eller saftpose og lad dem dryppe helt af. Det kan tage lang tid. For hver 6 dl saft tilsættes 450 g sukker. Bring saft og sukker i kog og lad det simre i 10 minutter. For at afprøve geleens stivhed hældes en smule i en skål, som sættes i køleskabet. Stivner geleen ikke, koges saften mere ind. Saften hældes på rene glas og stilles til afkøling.
Kartofler Lyonnaise:
kogte bagekartofler skåret i skiver på ½ cm
løg i tynde skiver
hakket persille
madolie
smør
salt og peber
Hæld madolie og smør på en varm pande og steg kartoffelskiverne gyldne på begge sider ved jævn varme. Kartoflerne krydres med salt og peber. Løgene brunes i olie på en anden pande. De tilsættes kartoflerne. Til sidst drysses hakket persille over.