Er en nem og hurtig måde at lave kartofler på, der samtidig får det optimale ud af kartoflerne. Kartoflerne skal bare skæres i stykker og vendes sammen med nogle grønsager, og da retten er næsten lige så hurtig at lave til få, som til mange, er den ideel, når der kommer flere til spisning. 4 personer.
4 bagekartofler a 200 g
2 squash
4 gulerødder
2 tsk olie
1 spsk frisk timian
salt og peber
Kartofler, squash og gulerødder renses, men skrælles ikke. Derefter skæres de i tern og kommes sammen med olie, frisk timian samt salt og peber i et ovnfast fad.
Grønsagerne vendes godt rundt, så timian og olie bliver fordelt, og det hele bages i en forvarmet ovn ved 200°C i 50 min.
Tips: Retten kan laves med næsten alle slags grønsager, der ikke er for vandholdige. Især alle former for rodfrugter og kål typer egner sig fortrinligt. Prøv fx en ovnsaute med selleri, kartofler, savojkål og estragon.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 3,0 g 13e%
Protein: 6,0 g 12e%
Kulhydrat: 39,4g 76e%
Kostfiber: 5,7 g
Energiindhold: 885 kJ