ristede ananas og karrysauce
1,5 kg skinkeinderlår
karry
smør
1 frisk ananas
1 kg små kogte pillede kartofler
3 løg
4 æbler
2 spsk vand
1-2 tsk karry
1 æble
1 løg
1 dl piskefløde
1 dl hønsefond
Afpuds inderlåret og gnid det med groft salt, peber og karry.
4 æbler skrælles, udskærnes og skæres i mindre stykker og lægges i en bradepande sammen med vand og løg skåret i mindre både.
Læg inderlåret herpå og sæt det hele i ovnen ca. 1 time ved 180°C.
Lad inderlåret trække i 10 min.
Hold løg- og æblekompotten fra stegningen varm.
Saucen:
Rist stykker af 1 udkærnet æble og groft hakket løg i en gryde og tilsæt fedtstof, til det tager lidt farve.
Karry tilsættes og ristes med et øjeblik.
Tilsæt hønsefond, fløde og kog ½ time til det hele er kogt ud.
Blend saucen, smag til med salt og peber og kør den gennem en sigte. Varm saucen op inden servering.
Ananas skæres fri for skræl og skæres i skiver.
Fjern evt. det midterste.
Rist skiverne på en varm pande i lidt smør og karry.
Server ananas og smørristede pillede kartofler til kødet.