Logo

Ostestænger - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ide til lækkert mellemmåltid - Til 35 stk.

Ide til lækkert mellemmåltid - Til 35 stk.

 

25 g gær

350 g hvedemel

1 tsk havsalt

½ dl olivenolie

100 g emmentaler (45+)

2 æggeblommer

15 g hørfrø

*

A. Smuldr gæren og opløs den i 1½ dl lunkent vand.

B. Ælt væsken med hvedemel, salt og olivenolie, til dejen er glat og lad den hæve til dobbelt størrelse.

C. Riv osten fint.

Rør æggeblommerne med 2 spsk vand.

D. Rul dejen ud til en 4 mm tyk rektangel og skær den ud i to halvdele.

Pensl den ene halvdel med æggeblomme og drys revet ost over.

E. Læg den anden halvdel af dejen ovenpå og rul igen, til den er 4 mm tyk.

Skær den i 2,5 cm brede og 15 cm lange strimler.

 

F. Pensl med resten af æggeblommerne, drys hørfrø på og drej strimlerne en gang om sig selv.

G. Læg ostestængerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C (varmluft 205°C) i 15-20 min.

 

Per styk 283/68 kJ/kcal. 2 g protein. 3 g fedt. 7 g kulhydrat. 0 g fibre

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her