500 gram hvedemel
1 æg
4 dl Barley wine
2 dl vand
1 dl olie
Salt
Sukker
4 æggehvider
Tartare Sauce:
3 spsk kapers
3 små syltede agurker
1 lille bundt bredbladet persille
Mayonnaise
Yoghurt
Salt og peber
Hold dig nøjagtigt til målene ellers kikser forestillingen!
Hvedemel og ægget kommes i blenderen og får et par ture.
Bland øllet, vandet og olien sammen.
Hældes langsomt op i hvedemel blandingen, mens blenderen kører.
Salt og sukker tilsættes samt andre krydderier (måske lidt paprika eller cayennepeber), hvis man ønsker at skeje lidt ud.
Æggehviderne piskes lette og luftige og foldes i før brug.
Kan bruges til alt: fisk, rejer, kyllingestykker - you name it.
Fisk og skaldyr serveres traditionelt med
Tartare Sauce.
Tartare Sauce. Alt hakkes fint og røres op med mayonnaise og evt. en smule yoghurt, hvis man ikke lige skal fedes op. Smages til med salt og peber. Enjoy your meal!
På mange etablissementer i England, hvor der skiltes med "Fish and Chips", er hovedingrediensen i samtlige dagens retter friturefedt. Andre steder værner man en smule mere om denne traditionelle spise, der om ikke andet bringer en op på og langt forbi dagens påkrævede kalorietal ! Lav i øvrigt selv dine chips frem for de tynde tandstikkere, man kan købe på dybfrost, og husk som englænderne at hælde malteddike over før servering! Så først kommer minderne tilbage i en lind strøm fra regnvejrslørdage uden for fodboldstadions efter håbløse kampe på mudrede, oppløjede baner. Ofte kommer man øl i "the batter" - dejen - for at give den en passende, luftig konsistens og lidt mere smag. Du kan såmænd bruge, hvad du har stående, men Barley Wine og du er sikker på, at det smager igennem.