5 dl hirse
1/8 tsk havsalt
6 dl vand
Fyld:
1 lille hokkaidogræskar
1 spsk kuzu
¼ dl vand
bundt persille
1 tsk tamari
Kog hirsen i salt og vand. Lad den simre i 20 min. uden at røre i den.
Skær græskarret i stykker af 2 x 2 cm. og kog det op i tamari.
Lad det simre i 20 min., eller til det er mørt (trykkog evt. 10 min.).
Rør kuzu op i koldt vand.
Purér græskarret fint og tilsæt kuzu'en.
Bring massen til kogepunktet.
Når hirsen er færdig, trykkes den i en form og græskarmassen hældes ovenpå.
Hak persillen og strø den over.
Serveres kold eller varm, evt. med dampet grønkål.
Variation: brug gulerødder i stedet for græskar.
Denne tærte er fin at servere som frokostret.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.