500 g oksekød
½ tsk bukkehornsfrø
2 hele nelliker
2 kardemommefrugter
2,5 cm hel kanel (el. ¼ tsk blandede krydderier)
½ - 1 tsk cayennepeber
1 spsk curry powder (garam masala)
1 - 2 tsk paprika
30 g skalotteløg el. alm. løg skåret i skiver
2 fed hvidløg
2 - 3 skiver frisk ingefær
½ laurbærblad, citrongræs, hvis det kan fås
1 spsk eddike
180 - 240 g kokosmælk (at efter hvor meget sauce der ønskes)
1 - 1 ½ tsk salt
Før servering:
½ - 1 spsk citron- el. limesaft
¼ tsk curry powder
Skær kødet i terninger.
Rist bukkehornsfrø, blandede krydderier, cayenne peber, paprika og curry powder ganske let i en tør stegegryde og tilsæt derefter kødet.
Hak løg, hvidløg og ingefær. Kom blandingen ned til kødet sammen med resten af ingredienserne og coconut mælken. Læg låg på og vent til kødet koger. Lad det simre for svag varme, til kødet er mørt. Vent evt. med at komme saltet i, til kødet er mørt.
Drys de sidste ingredienser (eller evt. et nip blandede krydderier) over retten, før den serveres
Serveres med løskogte ris og evt. mango eller rosinchutney og coconut sambol.