2 skinkeschnitzler
1 tsk salt
1 forårsløg + 1 ekstra til pynt
2 fed hvidløg
2 røde chili uden kerner
1 tsk paprika
1 spsk rørsukker
1 ½ spsk olie
3 spsk risvineddike
3 skiver ananas
saften af ½ citron
250 g ægnudler
Sauce:
2 spsk risvineddike
½ cm. fintrevet skrællet ingefær
1 spsk rørsukker
1-2 tsk soja
Dup skinkeschnitzlerne tørre, skær dem i terninger og drys med salt.
Rens begge forårsløg og skær dem i skrå skiver.
Læg det ene fra til pynt.
Pil og hak hvidløget fint, striml chilien fint, skær ananas i mindre stykker og sæt vand over til pasta.
Kom olien i en wok eller en stor sauterpande og varm den op.
Lynsteg kødet 2 minutter på hver side (2 sider), skub det ud til siden og
steg forårsløg, hvidløg, chili, paprika og rørsukker i olien og vend kødet
rundt heri.
Tilsæt eddike, ananas og citronsaft.
Lad det glasere retten i ca. 2 minutter og tag retten af varmen.
Kog nudlerne i det boblende vand i 2-3 minutter, til de er færdige og
skyl dem straks med koldt vand.
Server straks idet man kan dyppe nudlerne i saucen, lægge kødet oven på eller ved siden af nudlerne og pynte med forårsløg.
Man kan give fintstrimlet kål, spire og frisk ananas til.