Logo

Nakkefilet i gryde, sprængt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saltlage:
2 l vand
175 g kogesalt
25 g sukker

Steg:
1-2 kg sprængt nakkefilet
Vand

Lagen laves 2 dage før og stilles koldt.
Det er for at der kan dannes nitrit, der giver den røde farve, ønsker du ikke det, undlader du de 25 g sukker, der erstattes med salt.

Kom nakkefileten i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
Bring vandet i kog igen og skum.
Kog ved lav varme under låg i ca. 1 ¾ time til kødet er gennemkogt.
Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75ºC.
Dæk nakkefileten med alufolie og lad kødet hvile i ca. 20 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (12 stemmer)
Siden er blevet set 11.605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
6503-02-2013 16:32:17 Svend Bach
Sprængt nakkefilet serveres med brunede kartofler, kogte grønne bønner og stuvet spinat.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her