Salsa tilfører muslingerne både farve og smag. Man spiser muslingerne direkte fra skallen (se til venstre). Det er en ret, der glæder øjet og egner sig til enhver lejlighed.
16 store muslinger
1 lille, fast tomat
1 lille løg, eller to pillede skalotteløg
1 lille grøn peberfrugt
1 teskefuld olivenolie
Saften fra 1 citron eller 2 limefrugter
Salt og peber efter behag
Finthakket persille som pynt
Rens muslingerne grundigt under rindende, koldt vand med en lille, stiv børste og kasser de muslinger, hvor skallen er defekt.
Damp dem i en kasserolle under låg, til de åbner sig.
Fjern muslingerne fra deres skal og gem 16 af de reneste skaller.
Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Salsaen består af en finthakket tomat, løg eller skalotteløg og 1 peberfrugt.
Kom ingredienserne i en skål. Hæld olivenolie og citron- eller limesaft over de hakkede grønsager.
Tilsæt salt og peber.
Bland muslingerne med salsaen og lad retten trække i køleskabet i mindst 30 minutter.
Når retten er klar til servering, så læg skallerne på et fad og læg muslinger og salsa på hver skal med en lille ske.
Sørg for der ikke kommer for meget væde med, da den kan løbe af skallen under serveringen og dermed ødelægge præsentationen af retten.
Drys fint hakket persille over - det grønne står sig godt mod den røde salsa. Man spiser muslingerne med fingrene direkte fra skallen.
60 kcal; 55 g protein; 3,5 g fedt, heraf 0,5 g mættet, 2 g kulhydrat; 0,7 g fibre; 66 mg natrium; 65 mg kalcium