1 spsk mild chilipulver
6 udkernede og hakkede røde chilier
2 spsk olie
350 g hakkede løg
3 hakkede hvidløgsfed
1 kg oksebov i tern
½ tsk stødt spidskommen
1-2 laurbærblade .
½ tsk tørret oregano
½ tsk tørret merian
salt efter smag
750 g flåede tomater
½ kg kogte røde kidneybønner
Dæk chilierne med varmt vand og udblød dem i 30 min.
Si dem og gem vandet.
Stød chilierne, også pulver, i en morter, med en anelse af udbløningsvandet, til en pasta.
Varm olien op i en stor gryde, tilsæt løg, hvidløg og kød, og lad det
småbrune, tilsæt pastaen, udblødningsvandet, spidskommen
krydderurter og salt.
Kog et par min., tilsæt tomaterne, bring i kog og lad det simre en times tid, kødet skal være mørt, bønnerne koger med de sidste 30 min. af kogetiden.