Hurtigt & nemt til 4 hurtige som forret.
6 enkelte eller 3 dobbelte matjesfileter
1 grøn eller rød peberfrugt
1-2 rødløg (eller ½ bundt forårsløg)
4 spsk citronsaft
salt, friskkværnet peber
Skær matjesfileterne med en stor skarp kniv i småbitte terninger.
Halver peberfrugterne, skær frøhusene væk.
Skyl de halve peberfrugter, så resten af kernerne skylles væk.
Skær peberfrugterne i lige så små terninger som fisken.
Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde skiver, og så i bittesmå terninger.
(Eller rengør og skyl forårsløg og hak dem meget fint).
Bland det hele med citronsaft, lidt salt og krydr med meget friskmalet groft peber (endnu bedre: Stød peberkornene i morteren).
Smager godt sammen med pumpernickel og øl.
(smager endnu mere krydret, hvis det får lov at trække lidt)
kj pr. portion: 1200