1 løg
½ l. vand
1 ½ dl eddike
2 spsk sukker
4 enebær
8 matjesfileter (a 50 g)
1 usprøjtet appelsin
1 ½ dl piskefløde
2-3 tsk dijon sennep
Løget pilles og skæres i ringe, koges op med eddike, vand, sukker og enebær.
Lagen afkøles helt.
Matjesfileterne skæres i mindre stykker, overhældes med marinaden, dækkes til og trækker i køleskab i 1 døgn.
Marinaden hældes fra, appelsinen skylles og ca. halvdelen af skallen skæres i julienne. Resten af appelsinen pilles og skæres i skiver, der deles i ¼.
Matjesfileterne blandes med løgringe fra lagen og appelsinstykker.
Fløden piskes let og vendes med sennep og fintrevet skalotteløg.
Matjesfileterne lægges i en skål, flødesennepen hældes over og der pyntes med appelsinjulienne.