Denne søde suppe går fint i spænd med et stærkt stænk chilisauce, som løfter smagen på Latinamerikansk vis.
Til suppen:
4 friske majskolber (400 g frossen majs)
50 g smør eller 3 spiseskefulde olivenolie
1 mellemstort hakket løg
1 l grønsags-/hønsebouillon
Salt og peber efter behag
Til chilisaucen:
6 røde, hakkede chilifrugter, kernerne fjernes
1 fed hakket hvidløg
En håndfuld friskhakket persille
Lidt salt
1,2 dl jomfru-olivenolie
Læg majskolberne i vand i en stor kasserolle og lad dem koge i 15 minutter. (Hvis det er frosne majs, så følg pakningens instruktioner).
Så snart de er kogt, så skrab majskornene af kolben med en skarp kniv.
Kom smør eller olivenolie i gryden og og svits forsigtigt det hakkede løg indtil det er gyldent.
Tilsæt majskornene, rør godt rundt og lad det koge et par minutter.
Tilsæt bouillonen og bring blandingen langsomt i kog.
Læg låg på og lad det hele simre i 20-30 min. eller indtil majskornene er bløde.
Så snart blandingen har kogt færdig så smag den til med salt og peber og blend det hele.
Hvis man vil have en mere lind suppe, så pres blandingen gennem en si.
Smag retten til og sæt den til at køle af, hvis den skal serveres kold.
Stød chili, hvidløg, persille og salt i en morter, idet du tilsætter olie lidt efter lidt.
Hvis suppen skal serveres varm, så hæld den tilbage i gryden og varm den langsomt op igen.
Server suppen enten varm eller kold med et stænk chilisauce.
429 kcal; 4,5 g protein; 33,5 g fedt, heraf 10 g mættet; 29 g kulhydrat; 2 g fibre; 725 mg natrium; 18 mg kalcium