Kødsauce:
400 g hakket magert oksekød
1 spsk olie
1 løg
2-3 fed hvidløg
1 tsk kanel
1 gulerod
2 dåser hele flåede tomater
100 g revet ost
Pandekager:
3 æg
200 g hvedemel
3-4 dl mælk
½ tsk salt
smør til stegningen
Salat:
1 lille salathoved
1 avocado
10 cherrytomater
½ agurk
1 spsk olivenolie
1 spsk limesaft eller eddike
1 tsk sukker
lidt salt og friskkværnet hvid peber
Rør ingredienserne til pandekagedejen sammen i en skål.
Først røres æg og hvedemel sammen, tilsæt så mælken gradvist så dejen bliver
klumpfri og lad den stå i køleskab mindst en halv time.
Lav kødsaucen før du steger pandekagerne.
Brun kødet i en gryde i olie.
Tilsæt finthakket løg og hvidløg, lad det stege med nogle minutter.
Kom så kanel, fintrevet gulerod og hakkede flåede tomater ( kasser lagen
fra dåsen, da den ikke smager så godt som de hele tomater).
Tilsæt 2 dl vand og lad kødsaucen småsimre i ½ time.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Imens kødsaucen simrer steges pandekagerne i smør på en pande.
Skyl salaten og grønsagerne.
Skræl avokadoen og skær den samt cherrytomater og agurk ud i passende
stykker.
Skær eller riv også salaten i passende stykker og kom det hele i en skål.
Rør en dressing af olie og limesaft, smag til med salt og peber og server
den sammen med salaten.
Dressingen kan udelades til børnene.
Rul kødsauce ind i pandekagerne og læg dem i et ovnfast fad.
Drys ost over og gratiner dem under grillen i ovnen til de er lysebrune.
Så er de klar til servering sammen med den friske salat.