Logo

Mørbradbøffer med æbler og salvie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbradbøffer med æbler og salvie

 

Æbler og frisk salvie sætter pift på den danske klassiker: Mørbradbøf med bløde løg.

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

300 g svinemørbrad

15 g smør

1-2 løg

1-2 æbler

6-8 friske salvieblade

½ liter æblemost eller bouillon

majsstivelse eller saucejævner

1-2 tsk dijonsennep

salt og peber

 

Kartoffelmos:

600 g kartofler

1 dl mælk

10 g smør

salt og peber

*

 

Afpuds mørbraden og skær den i 4 tykke skiver.

Pres dem let flade, krydr med salt og peber og læg et salvieblad på hver.

Brun dem på en pande med smør 2 min. på hver side og tag dem af panden.

Pil løgene og snit dem fint.

Vask eller skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.

 

Steg løgene bløde på panden (5-10 min).

Tilsæt æblebåde og hakket salvie.

Steg under omrøring et par min. og krydr med salt og peber.

Læg bøfferne tilbage på panden og varm igennem i 3-5 min.

Læg det hele i et varmt fad og dæk med alufolie.

 

Kog panden af med æblemost eller bouillon og jævn med majsstivelse eller saucejævner.

Smag til med sennep, salt og peber og server med kartoffelmos.

 

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Kog dem møre i letsaltet vand ca. 20 min.

Hæld vandet fra (gem lidt).

Mos kartoflerne og rør varm mælk i mosen til en passende konsistens.

Tilsæt evt. lidt af kogevandet, til mosen er let og luftig.

Rør smør i mosen og smag til med salt og peber.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.373 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her