Logo

Luksus lammefrikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g fårefars
1-2 små finthakkede løg
2 æg
1-1 ½ dl mælk, fløde eller cremefraiche 18%
1 ½ dl hvedemel eller rasp
2-3 fed presset hvidløg
½ tsk stødt sød chili
salt og peber
100 g smuttede hakkede mandler

Sauce:
250 g champignon
1-2 fintsnittede porrer
1 ds flåede tomater
1 fed presset hvidløg
25 g smør
paprika og chili efter smag
salt og peber
1 ½ dl fløde

Rør alle ingredienserne sammen til en lind fars, undtagen mandlerne. Stil den koldt 1 time og vend mandlerne i.

Form frikadeller med en ske, og steg dem gyldne i lidt olie. Læg dem i et ovnfast fad, og hæld denne sauce over.

Svits løg og hvidløg i en gryde i smørret, uden de tager farve. Kom svampene ved, og svits dem kort.

Kom tomaterne og porren ved, og lad det koge sammen med krydderier ca. 20 minutter. Kom fløden ved, og lad saucen lige samle sig.

Hæld den over frikadellerne. Varm i ovnen ved 175ºC ca. 20 minutter.
Tips:Prøv de små hele sherrytomater på dåse, der er flotte til denne ret

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her