(fisch en Escabeche)
400 g torskefilet
½ l fiskebouillon
Marinade:
1 ½ dl limesaft
½ spsk olie
½ spsk frisk hakkede koriander
1 fed finthakket hvidløg
2 finthakkede skalotteløg
1-2 grønne udkernede, finthakkede chili
salt, peber
1 avocado
2 tomater
½ agurk
Fileterne dampes i fiskebouillon til kødet er fast og hvidt, dryppes af og sættes i køleskab, skæres i terninger (ca. 2 x 2 cm) og kommes i plasticpose.
Marinaden røres sammen og hældes i fiskeposen. Trækker koldt i 2 timer.
De skrællede avocadoer halveres og skæres i tern.
Tomaterne udkernes og skæres i tern.
Agurk udkernes og skæres i tern.
Det hele blandes forsigtigt og stilles koldt i 1 time.
Butterdejsstykker
1 pakke butterdejskiver
æg
Skær butterdejen i opfindsomme stykker, pensl med æg og bag ved god varme. (se på pakken).
Tips: der må ikke være andet i ovnen ellers falder de sammen.
--