500 g kalve- eller svinelever
1 stort løg
2 madæbler
125 g krydderfedt
50 g rasp
1 dl mælk
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret timian
1-½ tsk salt
groftkværnet peber
4-5 skiver bacon
Pil og hak løget, skræl æblerne og skær dem i terninger.
Smelt fedtet på en pande og lad løg og æbler snurrer ved jævn varme i ca. 10 minutter.
Tag panden fra varmen og køl det lidt af.
Skær evt. sener og hinder fra leveren og skær den i store tern.
Kom den i foodprocessor sammen med indholdet fra panden og blend det ensartet.
Tilsæt rasp, mælk, timian, salt og peber.
Kom massen i en form og læg bacon på toppen.
Sæt formen i ovnen på nederste rille 40 minutter ved 175ºC.
Flyt postejen lidt højere op i ovnen og bag den yderligere 15-20 min.
Tips: Postejen kan laves med vand i stedet for mælk og serveres til mælkeallergiker.