400 g frisk eller frossen tun
1 kg frisk eller frossen, hel spinat
¼ tsk salt
250 g lasagneplader ovnklare
50 g revet mozzarellost
Urtesauce:
5 store tomater
2 løg
1 grøn peberfrugt
1 spsk olie
1 spsk hakket, frisk basilikum eller ½ tsk tørret
evt. tomatpuré
200 g hytteost
Tilbehør:
250 g flûtes
Salat:
½ icebergsalat
¼-½ (sommer)hvidkål
½ citron
½ dl vand
1 spsk hakket, frisk basilikum eller ½ tsk tørret
Skær tunfisken i små tern på ca. 1 cm.
Lav urtesaucen ved at skære tomater, løg og peberfrugt i tern.
Svits grønsagerne i olie, og damp dem møre under låg i ca. 5 minutter til en tyk sauce.
Smag til med salt, peber, basilikum og eventuelt tomatpuré.
Rør til sidst hytteost i.
Optø den frosne spinat, eller brug den friske, skyllede spinat, hvor de groveste stilke er fjernet.
Damp væden fra spinaten i en gryde, og tilsæt salt.
Læg spinaten i bunden af et ovnfast fad.
Læg herefter halvdelen af de forkogte lasagneplader lagvis med halvdelen af tunfiskestykker og urtesauce ovenpå.
Læg resten af lasagneplader med resten af tun og urtesauce.
Sørg for, at det øverste lag plade er dækket med væde.
Slut med revet mozzarellaost.
Lad lasagnen hvile i et køleskab i mindst 1 time.
Læg alufolie eller et låg over, og sæt fadet i ovnen ved 200 ºC i 30 minutter.
Tag eventuelt alufolieet eller låget af de sidste 5 minutter, for at overfladen kan blive brun.
Lun flûtes i ovnen ved siden af lasagnen i de sidste minutter.
Skær hvidkålen i tynde strimler og icebergsalaten i lidt større strimler.
Pres den halve citron til saft, og bland saften med vand og basilikum til salatdressing.
Hæld dressingen over salaten.
Servér lasagnen med lune flûtes og blandet salat til.