Logo

Lammeterrin med aubergine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg lammekølle eller 500 g lammemørbrad
2 spsk olivenolie
2 rød peberfrugt
1 løg
3 fed hvidløg
½ tsk tørret oregano
½ tsk tørret timian
½ tsk salt
1 ds flåede tomater
2 spsk rødvinseddike
500 g aubergine
1 tsk citronsaft

Udben lammekøllen og skær kødet i tynde skiver, eller skær mørbraderne i tynde skiver .
Steg kødskiver ne 30 sek. på hver side i ½ spsk af olivenolien.
Stil dem til side.
Rens peberfrugterne og skær dem i strimler.
Pil og hak løg og hvidløg groft.
Opvarm resten af olien og svits grønsagerne 2 minutter.
Tilsæt oregano, timian salt og steg 3 minutter.
Tilsæt de flåede tomater og eddike og lad saucen småkoge ca 7 minutter.
Purer saucen i food-processor eller blender.
Tænd for ovngrillen.
Skær auberginen i pæne skiver på langs.
Læg dem på en bageplade, dryp citronsaft over og drys med lidt salt.
Grill dem ca 5 minutter.
Opvarm ovnen til 170ºC.
Pensl en pateform med lidt olie.
Læg først auberginens yderskiver med skalsiden nedad og derefter 2-3 aubergineskiver ovenpå.
Fortsæt med strimler af kødet og ca. 4 spsk af saucen.
Gentag processen, indtil alt kød og aubergine er brugt.
Gem overskydende sauce.
Dæk formen med alufolie og læg noget tungt over fx. tørret bønner.
Bag terrinen 45 minutter, fjern den ekstra vægt og bag yderligere 15 minutter hvis kødet er mørbrad, og 30 minutter, hvis der er fra lammekøllen.
Afkøl terrinen på rist og stil den mindst 6 timer i køleskab.
Server terrinen i tykke skiver med resten af saucen og grøn salat til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her