4 lammesteak’s
friske, hakkede krydderurter fx. rosmarin, timian, merian eller tøret blandingskrydderi (herbes de Provence)
10 fed hvidløg
2 ½ dl piskefløde
100 g champignons
1-2 spsk hakket persille
salt
friskkværnet peber
De fire lammesteak’s drysses godt med friske urter eller det tørrede blandingskrydderi efter smag, og brunes hurtigt på begge sider ved kraftig varme.
Træk grillristen nogle cm. længere væk fra gløderne og steg kødet færdigt ca. 3 min. På hver side, hvis det skal være rosa indeni.
Hvidløgscreme:
De ti hele hvidløgsfed blancheres tre gange, dvs. gives tre gange et kort opkog i vand og løber af.
I en kasserolle varmes fløden op med hvidløgsfed og de rensede champignons.
Lad det simre i ca 15 min., hvorefter det pureres i blender, varmes atter kort igennem.
Smages til med salt og peber, tilsættes persille og serveres
Alle slags garniture kan serveres til, fx. nye kartofler og årstidens grønsager
Tips:
Det kan lyde voldsomt med 10 hvidløgsfed, men på denne måde giver de en fin blid smag af hvidløg og vil ikke dominere for meget.
Det skyldes at de først blancheres og derefter koges hele.
Hvis man knuser rå hvidløg 2 komponenter (enzymer) blande sig og skabe den kraftige hvidløgssmag, alle kender.
Hvis hvidløgsfed koges hele, vil det ene enzym blive nedbrudt, og smagen bliver meget mild.