4 dobbelte lammekoteletter, ca 700 g
½ dl stege og grillolie
250 g østershatte
2 løg
1 spsk olie
2 fed hvidløg
1 lille stykke frisk ingefær
2-3 spsk lime eller citronsaft
1-1 ½ dl piskefløde
½ tsk salt
Gule ris:
3 dl ris
½-1 tsk gurkemeje
½ dl fint hakket gul peberfrugt
½ tsk salt
Tag lammekoteletterne frem i god tid så det meste af kulden går af dem.
Pensl med stege- og grillolie.
Skær østershattene i grove strimler, pil løgene og hak dem groft.
Varm olien i en kasserolle.
Tilsæt løget og lad det simre og blive blødt, 3-4 min.
Tilsæt svampene og svits yderligere i 2-3 min.
Pres hvidløg og ingefær over og hæld limejuice og fløde på og kog svampene et par min til.
drys med salt og smag til
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Tilsæt gurkemeje, hakket peberfrugt og salt.
Steg eller grill lammekoteletterne ca. 3 min på hver side.
Fordel svampeblandingen på 4 tallerkner. Læg lammekoteletterne på og server med de gule ris.