Logo

Lammekølle Provencale med tzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg lammekølle
hvidløg
salt, peber
 
1 kg kartofler
hvidløg
persille
4 dl hønsebouillon
 
½ l. ymer eller A38
2 agurker
hvidløg
 
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Lagvis lægges kartofler,
presset hvidløg, persille, salt og peber i et fad. Bouillon hældes over.
Gnid lammekøllen med presset hvidløg, salt og peber, og lægges med den
flade side opad.
Varmes i ovnen i 30 minutter på 225ºC.
Vend køllen, sæt ovnen på 160ºC, og lad det stå i 1-1 ½ time.
Sluk ovnen, åben ovndøren og lad det stå i 10 minutter.
Skær lammet ud. Hvis kartofler virker tørre, så spæd lidt med bouillon.
 

Tzatziki: Hæld ymeren i et kaffefilter, og lad det dryppe af i 4 timer.
Riv agurken, og pres saften fra.
Presset hvidløg, agurk, salt og peber røres i ymeren/A38.
Hvis der er tid til at det kan trække lidt i køleskabet, bliver den bedre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 987 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her