1 ½ kg lammekølle
hvidløg
salt, peber
1 kg kartofler
hvidløg
persille
4 dl hønsebouillon
½ l. ymer eller A38
2 agurker
hvidløg
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Lagvis lægges kartofler,
presset hvidløg, persille, salt og peber i et fad. Bouillon hældes over.
Gnid lammekøllen med presset hvidløg, salt og peber, og lægges med den
flade side opad.
Varmes i ovnen i 30 minutter på 225ºC.
Vend køllen, sæt ovnen på 160ºC, og lad det stå i 1-1 ½ time.
Sluk ovnen, åben ovndøren og lad det stå i 10 minutter.
Skær lammet ud. Hvis kartofler virker tørre, så spæd lidt med bouillon.
Tzatziki: Hæld ymeren i et kaffefilter, og lad det dryppe af i 4 timer.
Riv agurken, og pres saften fra.
Presset hvidløg, agurk, salt og peber røres i ymeren/A38.
Hvis der er tid til at det kan trække lidt i køleskabet, bliver den bedre.