1 lammekølle
200 g spidskål, savoykål eller hvidkål
150 g smør
forårsløg eller 3 porrer
Tomatkompot:
4 tomater
1 spsk olie
1 kvisttimian
1 spsk hvidvinseddike
2 skalotteløg
1 ds flåede tomater
100 g koldt, usaltet smør
1 lille bdt basilikum
Lammekøllen befries for fedt, krydres med salt og peber og lægges i et smurt ovnfast fad.
Steges i en forvarmet ovn ved 170ºC i ca. 1 ¼ - 1 ½ time.
Kødet skal derefter trække under et klæde eller folie 10 - 15 min. for ikke at miste saften.
Kålen deles i blade (ikke for små stykker), dampes i letsaltet vand tilsat smør og lidt peber.
De små forårsløg dampes og serveres hele.
Anvendes porrer snittes disse i ½ cm. tykke små skiver.
Porrerne kan dampes eller sauteres i smør.
Tomatkompot:
Tomaterne skoldes, flåes og befries for kerner.
Hakkes groft og sauteres let i olie med timian og finthakket skalotteløg.
hvidvinseddike tilsættes og koges næsten væk.
Flåede dåsetomater hakkes fint og blandes i de friske tomater.
Koges ind ved svag varme og smages til med salt, peber og evt. lidt presset hvidløg
Koldt smør tilsættes under piskning. lige inden servering tilsættes grofthakket basilikum.
Lammekødet skæres i tynde skiver og serveres.