Logo

Lammekølle i folie 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lammekølle på ca 1,5 kg
3 løg
2 fed hvidløg
2-3 esdragonstængler
¾ l. tør rødvin
1 porre
2 gulerødder
1 lille persillerod
1 tomat
1 ½ dl piskefløde

Lad eventuelt slagteren udbene køllen, men få benet med hjem.
Fjern overflødigt fedt fra køllen, rul den sammen og ombind med
bomuldsgarn.
Løgene pilles og skæres i mindre stykker.
Hvidløgsfedene pilles og hakkes groft.
Løg, hvidløg og estragon kommes i et dybt fas, og rødvinen hældes over.
Tilsæt godt med peber, læg kølle plus ben i marinaden og lad det trække heri tildækket og på et køligt sted i mindst 24 timer.
Både kød og ben vendes flere gange i løbet af marineringstiden.
Porre, gulerødder og persillerod gøres i stand og skæres i passende
stykker.
Tomaten skylles og halveres.
Alle grønsagerne kommes i en stegepose sammen med benet.
Hæld 2 kopper marinade ved.
Luk stegeposen og klip et par lufthuller foroven i posen.
Læg posen på risten over bradepanden og lad kødet stege ca. 1 time ved
225ºC.
Når stegetiden er omme åbnes stegeposen forsigtigt, og mens stegen får
lov til at stå og trække, passeres sauce og grønsager gennem en sigte
ned i en lille kasserolle.
Rør fløden i og lad saucen stå og koge lidt ind, til den får en passende
konsistens.
Kødet skæres i skiver og anrettes på et varmt serveringsfad.
Saucen serveres for sig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 618 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her