6 pæne store el. 12 mindre skiver røget laks.
Fyld:
150 g meget frisk fersk laksefilet
1 lille stk rodselleri på ca. 100 g
3 spsk cremefraiche 38%
1-2 spsk klippet purløg
salt og peber
Tilbehør:
1 mellemstor gulerod
1 lille courgette.
Citroncreme:
1 dl piskefløde
1 spsk citronsaft
Purløg
Tilbehør: Skræl guleroden, skær gulerod og courgette i meget tynde
skiver og kog dem lige netop møre i letsaltet vand.
Lad dem dryppe af i en sigte og stil dem til side.
Skræl sellerien, riv den på den fine side af råkostjernet og bland den
med lidt citronsaft.
Hak den ferske laks groft med en kniv og bland den i en skål med selleri, cremefraiche, salt, peber og purløg.
Læg en skefuld laksefars midt på hver skive røget laks og rul den
sammen.
Pisk fløden godt halvstiv med citronsaft og purløg.
Anret 1 hel eller 2 halve lakseruller til hver sammen med lidt
citroncreme.
Læg grønsagerne ved siden af og pynt med purløg