(6 personer)
Tilberedes dagen før: 20 min.
Garniture:
2 agurker
groft salt
Marinade:
¼ liter hvidvins vinaigre
200 g stødt melis
friskkværnet peber
¾ liter vand
1 dusk persille
nogle stilke kørvel
Laksen:
900 g af det midterste stykke af laksen.
Lad skindet sidde, men fjern omhyggeligt alle ben.
6 knsp. groft havsalt
2 suppesk. olivenolie
1 dusk dild
Tilberedning af garniture:
1. Skræl agurkerne og fjern kernerne.
Skær agurkerne i skiver.
Strø saltet over og lad dem dryppe af i nogle timer.
Bland vinaigre, sukker og vand og et par omgange kværnet peber.
2. Pres agurkerne og hæld marinaden over.
Lad dem stå mindst 12 timer, hvorefter de dryppes af.
Tilsæt en spsk hakket persille og nogle stilke fintklippet kørvel samt friskkværnet peber.
Anrettes i salatskål.
Denne salat er glimrende garniture til laks og gør desuden retten lettere fordøjelig.
Tilberedning af laks:
1. Skær fileten i 6 flotte skiver a 150 g
Hæld olien på et fad og læg laksen med skindet nedad.
2. Varm grillen op - den skal være så varm, at den koger langsomt, men ikke så varm, at den brænder. Læg laksen med skindet nedad.
3. Salt med havsalt og lad laksen "koge" til overfladen bliver let lunken (ca. 20 min.).
Tag laksen af grillen og anret med grene af frisk dild.
Tips: Hvis man ikke har grill, er det muligt at koge laksen i en Slip-letpande.
Under kogningen skal overskydende fedt suges op med et stykke køkkenrulle.