½ skive rugbrød med smør
2 skiver rå laks
4 skiver røget kartoffel
2 spsk råmarineret revet rødbede
1 tsk fintskåret purløg
Læg laksen på brødet og de røgede kartoffelskiver ned gennem midten.
Kom den råmarinerede rødbede ovenpå som en bræmme.
Drys lidt fintskåret purløg på rødbeden.
Råmarineret rødbede:
1 lille frisk rødbede
2 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamico
1 spsk hindbæreddike
salt og peber
Riv rødbeden groft.
Kom olien og eddiken i en skål og rør det sammen.
Smag til med salt og peber.
Kom den revne rødbede i og bland det godt.
Lad det hvile i 1 time.
Røgede kartofler:
Kartofler i medium størrelse koges næsten færdige i vand med 3 gange så meget salt, som man normalt bruger.
Til at røge kartoflerne skal man bruge en røgekasse, også kaldet en "Kasper Røghat". Den kan købes i jagt- og fiskeriforretninger.
Kom lidt røgsmuld i bunden af røgekassen og risten oven på røgesmuldet.
Man kan røge både med gas og el.