Dej:
225 g hvedemel
1 ¼ dl vand
2 spsk olie
25 g smør
1 tsk salt
5 g gær (ca. 1/10 af en hel pakke)
Tomatsauce:
1 ds flåede tomater
1 spsk olie
i knispids salt
1 fed hvidløg
2 tsk oregane
4 tsk basilikum
Fyld:
500 g hakket oksekød
Tomatketchup
Pizzakrydderi
Revet ost
Dejen kan laves dagen før.
Gæren hældes i en skål, og saltet strøs over.
Smørret smeltes og kommes i sammen med de andre ingredienser, når gæren er smeltet.
Dejen hæver til ca. 1 ½ størrelse.
Tænd ovnen på 300°C, hvis ikke ovnen kan varme så meget, så på det højeste, den kan.
Man får et godt resultat, hvis man lægger nogle fliser (fx gulvfliser) på en rist og sætter denne ind i ovnen under opvarmningen (ligesom en pizzabagesten).
Hvis ikke dette er muligt, sæt da en bageplade med bagepapir ind i ovnen mens den varmer op.
Ingredienserne til tomatsaucen blendes sammen i en blender til det er en jævn sauce.
Oksekødet brunes i en gryde.
Når det er brunet, hældes tomatketchup i, til det har den ønskede "savsede konsistens".
Dette smages til med pizzakrydderi.
Når ovnen er opvarmet, rulles dejen tyndt ud og lægges på de varme fliser/bageplade. Kom nu tomatsauce, oksekød og revet ost på, og bag pizzaen i ovnen ca. 10 min - indtil den er sprød i kanten og osten er smeltet og bobler.
Tips: Fyldet kan selvfølgelig varieres efter behag.