½ kg kråse og hjerte
¼ kg kyllingebryst med skind
¼ kg kyllingebryst uden skind
150 g kyllingelever
150 g løg
15 g smør eller margarine
30 g hvedemel
2 æg
1 dåse (80 g) champignoner med lage
1 spsk salt
¼ tsk peber
¼ tsk timian
¼ tsk Herbes des Provence
Gelé:
4 blade husblas
¼ liter and
¼ hønsebouillonterning
1 par dråber kulør
Kog kråser og hjerter i 2 timer.
Brug halvanden dl af vandet til pateen.
Indstil ovnen på 150ºC.
Hæld en liter vand i bradepanden.
Hak kråser, hjerter, lever og kyllingebryst med skind én gang gennem
kødhakkeren.
Skær kyllingebryst uden skind i tern.
Hak løgene og brun dem lidt.
Rør alle ingredienserne sammen til en fars.
Kom farsen i patéform og bag den ca. halvanden time.
Prik i den - når kødsaften er klar, er patéen gennembagt.
Eller mål med et stegetermometer i midten af patéen, ved 80ºC er den
færdig. Sæt patéen til afkøling.
Geléen laves ved at sætte husblasen i blød i 10 minutter i koldt vand.
Opløs den derefter i kogende vand.
Tilsæt bouillon og kulør.
Hæld den kogende gele over patéen.
Pynt med fx. champignoner og tørret rød peber.