300 g kyllingelevere
½ l. piskefløde
100 g smeltet smør
1 æg
½ dl hvid portvin
1 dl vand
Portvinssky:
3 blade husblas
1 dl sød, hvid portvin
1 dl vand
Rens, skyl og tør leverne. Kom dem i en foodprocessor/ hurtighakker og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Tilsæt de øvrige ingredienser og hak yderligere ca. 5 sek. Hæld blandingen i 8 porcelæns- eller aluforme (a ca. ½ dl). Bag postejerne.
Portvinssky:
Læg husblasen i blød i koldt vand ca.5 min. Bring portvin og den ene dl vand i kog. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i portvinsblandingen. Hæld skyen i en lille skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer, til den er stivnet. Hak skyen. Server leverpostejen lun eller kold sammen med den hakkede portvinssky.
Tips: Kyllingeleverpostejen kan bages i en stor porcelæns- eller aluform (ca. 1 ½ liter).