4-6 æg, afhængig af størrelse
ca. 500 g hvedemel
salt
Hæld melet ud på bordet og lav en fordybning i midten.
Slå æggene ud heri. Dejen samles med en gaffel i første omgang.
Derefter æltes dejen med hænderne, indtil den er blank og glat.
Dejen stænkes med vand, og et fugtigt viskestykke lægges over.
Lad dejen hvile et kvarter.
Herefter skæres dejen i skiver. Mens en skive bliver kørt igennem pastamaskinen, hviler den resterende dej under det fugtige viskestykke, så den ikke tørrer ud.
Skiven formes til en oval, drysses med hvedemel og køres igennem pastamaskinen, som stilles på 1. Skiven foldes en gang på langs og køres igennem igen.
Nu stilles pastamaskinen på den ønskede tykkelse (fx 3), og pastaen køres igennem. Den lange plade skæres nu i mindre stykker. Hvert stykke foldes på langs, drysses med hvedemel og skæres i bånd. Pappardelle er ca. 2-3 cm i bredden.
Pastaen koges i rigeligt vand tilsat salt.
Kyllingeleversauce:
hakket løg
smør
olie
kyllingelevere
frisk salvie
hvidvin
fløde
ost
De hakkede løg brunes i smør og olie, til de er karamelliserede.
Herefter tilsættes kyllingeleverne og salviebladene. Steg dem endelig ikke for længe, da leverne bliver seje. Panden koges af med hvidvin og lidt fløde tilsættes.
Den kogte pasta hældes på panden, og osten drysses over. Herefter blandes retten.