
En duft af sydens sol: Kyllingelår med masser af grønsager, oliven og oregano smækkes ind i ovnen og serveres med basilikum-cremefraiche
400 g gulerødder
250 g bladselleri
4 kyllingeover- og underlår (a 250 g)
salt og peber
4 spsk olie til at stege i
2 tsk tørret oregano
1 fed hvidløg, presset
2 dl kyllingefond
150 g cherrytomater
100 g sorte oliven
1 potte basilikum
200 g cremefraiche 18%
1 fed hvidløg, presset
Godt brød, fx flûte
A. Gulerødder skrælles og skæres i små stykker (ikke skiver).
Bladselleri gøres i stand og skæres i små stykker.
4 kyllingelår krydres med salt og peber og brunes på alle sider på en pande i olie.
Læg dem derefter på en bradepande.
Gulerødderne og bladsellerien steges et øjeblik på panden i 1 spsk olie.
B. Der krydres med salt, peber, oregano og presset hvidløg.
2 dl kyllingefond hældes ved, og det hele bringes i kog et øjeblik, før det fordeles omkring kyllingelårene.
Steg retten i ovnen på 2. rille fra neden i 40 minutter ved 200°C / varmluft 180°C. Efter 30 minutter tilsættes cherrytomater og sorte oliven.
C. Bladene af 1 potte basilikum hakkes og røres sammen med cremefraiche, lidt salt og peber og 1 fed presset hvidløg.
Server cremefraichen til kyllingelårene og grønsagerne.
Flûte passer til.
--