4 kyllingebryster
4 stængler citrongræs
2 korianderrødder
1 fed hvidløg
1 spsk soyasauce
1 spsk sesamolie
Olie til stegning (gerne solsikkeolie)
Tamarindsauce:
6 spsk tamarindsaft (fra presset, frisk frugt)
1 spsk soyasauce
2 spsk sukker
1 spsk østerssauce
2 finthakkede thai skalotteløg
2 spsk olivenolie
Tamarind sauce: Steg løgene brune i olivenolie, tilsæt de øvrige ingredienser og varm op til kogepunktet.
Hak det hvide stykke citrongræs og gem de hårde, grønne stængler.
Kør kylling, korianderrødder, hvidløg, soyasauce og sesamolie til en fin pasta på blender eller foodprocessor og form til kugler, der klemmes fast sammen om de grønne citrongræsstængler.
Dampkog stænglerne ca. 5 minutter på en rist og steg dem færdige i meget varm olie, til "spiddene" er gyldne.
Server citrongræsspiddene med tamarindsauce i små skåle, så hver person kan dyppe sit eget kyllingespid.