Logo

Kylling på citrongræsstængler med tamarindsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 kyllingebryster
4 stængler citrongræs
2 korianderrødder
1 fed hvidløg
1 spsk soyasauce
1 spsk sesamolie
Olie til stegning (gerne solsik­keolie)
 
Tamarindsauce:
6 spsk tamarindsaft (fra pres­set, frisk frugt)
1 spsk soyasauce
2 spsk sukker
1 spsk østerssauce
2 finthakkede thai skalotte­løg
2 spsk olivenolie
 
Tamarind sauce: Steg løgene brune i oli­venolie, tilsæt de øvrige ingredienser og varm op til kogepunktet.
 
Hak det hvide stykke citrongræs og gem de hårde, grønne stængler.
Kør kylling, korianderrødder, hvidløg, soyasauce og sesamolie til en fin pasta på blender eller foodprocessor og form til kugler, der klemmes fast sammen om de grønne citrongræsstængler.
Dampkog stænglerne ca. 5 minutter på en rist og steg dem færdige i meget varm olie, til "spiddene" er gyldne.
 
Server citrongræsspiddene med tamarindsauce i små skåle, så hver person kan dyp­pe sit eget kyllingespid.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her