Arros con pollo
4 spsk olivenolie
100 g baconterninger
8 kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
1 mellemstor grøn el. rød chilipeber befriet for kerner og ribber og hakket
2 ½ dl ris
1 ds flåede hakkede tomater
½ L hønsekødsbouillon
1 tsk salt
1 spsk tørret oregano
----
100 g ærter
ca. 100 g syltet rød peber i strimler fra glas
Varm 2 spsk af olivenolien i en tykbundet gryde med låg og rist baconterningerne heri. Tag dem op, kom resten af olien i gryden og brun kyllingeoverlårene på alle sider. Drys med salt og peber efter smag og tag lårene op. Hæld fedtet fra, undtagen 3 spsk og tilsæt resten af ingredienserne under omrøring. Bring blandingen i kog, tilsæt bacon og kyllingestykker, og lad retten simre under låg i ca. 30 minutter eller til væden er absorberet. Tag kyllingestykkerne op og rør i risene. Læg kødet tilbage på risene, fordel ærter og peberstrimler på retten og lad den simre under låg et par minutter til inden servering. Spis evt. grøn salat til.