Bombay kartofler er god som tilbehør til alle former for kød og kan også gøre det ud for en form for sauce. Det er rigtig godt at servere ris til. Er der nogen der synes at man har lavet retten lidt for stærk kan risen også bruges til at regulere hvor stærk maden skal være. Retten kan også serveres alene med ris til.
Til 10 personer
1 kg kartofler
2 bundter nye løg
2 bundter gulerødder
1 bundt kinaradiser
1 bakke tørre hakkede abrikoser
1 pose frisk spinat
3 dåser flåede tomater
Fløde ca. 1 liter
150 g Kokosmel
Krydderier:
Salt og peber
Paprika
Køfte
Karry
Chili
Olie
Grønsagerne hakkes groft og svitses i olie og krydderierne. Når grønsagerne er svitsede tilsættes halvdelen af fløden, abrikoser, flåede tomater kokosmel og spinat. Det hele simrer ved svag varme indtil kartoflerne er møre. Inden servering smages til med yderligere krydderier og kokosmel resten af fløden kommes i til sidst.
Marokkansk kylling
4 personer
1 hel (helst frisk) kylling skåret i passende stykker
1 pose tørrede hakkede abrikoser
Babymajs
¼ l Fløde
1 dåse Flåede tomater
1 håndfuld rosiner
3 løg
1 dåse kokos mælk
2-3 spsk mango chutney (sød)
2 spsk ketchup
3 mellem store gulerødder
Olie til stegning
Krydderier:
Kanel
Chili
Spidskommen
Paprika
Salt og peber
Krydderierne brunes i den varme olie i ca. 30 sek. Alle ingredienser undtagen kokosmælk kommes i og simrer i ca. 90min. Kokosmælken kommes i, retten koges op og serveres med cus cus eller ris til.