Poulet farci au basilic (4)
Kyllingebryst smager herligt blot fyldt med denne pure og grillet, men man får en mere kunstfærdig og fyldig ret ved at servere den med denne cremede porre- og basilikumsauce.
4 kyllingebryster
5 spsk basilikumpure
salt og friskkværnet sort peber
1 porre, skåret i tynde ringe
4 dl fromage frais (se opskrift)
eller købt flødeost med lavt fedtindhold eller kaffefløde
Skindet på hvert kyllingebryst løsnes forsigtigt, idet man lader det sidde fast i den ene side. Skær et snit midt i hvert bryst, og fyld 1 spsk basilikum pure i. Læg skindet på plads igen, drys salt og peber på, og grill steg dem 15-20 minutter på hver side, eller indtil saften fra den tykkeste del er klar. Imens laves saucen: steg den snittede porre på en tefalpande i en lille smule olie fra basilikumpureen. Tilsæt fromage frais, og kog ind til det halve over ganske svagt blus. I sidste øjeblik rører man en spsk basilikumpure i, hælder saucen over de færdiggrillede kyllingebryststykker og serverer.
-
Basilikumpure (Pure de basilic):
friske basilikumblade
olivenolie
Hak basilikum fint eller stød den i en morter. Tilsæt olivenolie, cirka 1 spsk for hver ti basilikumblade. Kom det på små glas, og hæld lidt ekstra olie ovenpå, så den dækker.
Sæt låg på.