15 strømminger/sild
5 dl lagereddike
2 dl vand
Krydderblanding:
2 dl sukker
1 dl salt
1 spsk allehånde, groft stødt
1 spsk hvid peber, groft stødt
1 spsk sandeltræ (evt.)
1 spsk spansk humle (evt.)
2 laurbærblade, i smuler
3 gule løg, i skiver
1 ½ dl lagereddike
1 dl vand
Strømminger/sild renses, men rygbenet beholdes.
Lægges i lagereddike og stilles overdækket i køleskab i 1 døgn.
Eddiken hældes fra og fiskene drypper af.
I en dyb krukke lægges først et lag løg og krydderblanding, siden omvekslende fisk og krydderier.
Afslut med løg og krydderier.
Eddiken hældes langs kanten af krukken, til det dækker.
Stilles i køleskab i 2 døgn.
Holder i 2 uger.