Logo

Kold, sprængt kalvelårtunge med pastinak i senneps-dressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5-600 g sprængt kalvelårtunge (kogt og afkølet evt. fra dagen forvejen)

Lage:
2 tsk hvide peberkorn
1 laurbærblad

Pastinak:
¾ kg pastinak
1 spsk gule sennepskorn
2 dl cremefraiche 18%
50 g mayonnaise
salt
2 spsk dijon sennep
evt. ½ citron
1 bdt bredbladet persille
1 lille groft hvedebrød

Kogning af kalvelårtunge:
Kom kalvelårtungen i kogende vand i en gryde, hvor vandet lige netop dækker kødet.
Kog op og skum urenheder væk med en øse.
Tilsæt så krydderierne.
Dæmp varmen og lad kødet koge til det er mørt, ca. 30 minutter.
Sluk for varmen og lad kalvelårtungen hvile i 20 minutter i kogelagen.
Bruges stegetermometer slukkes når centrumstemperaturen er 60ºC.

Når lårtungen har hvilet, afkøles den hurtigt.
Det betyder at den helst skal være kold på få timer.
Det kan fx. gøres ved at hælde kødet med lage i en kold skål og sætte den i koldt vand i vasken.
Efter ca. 1 time sættes skålen i køleskabet til kødet er koldt.

Pastinak i sennepsdressing:
Sæt en gryde over med vand tilsat salt.
Skræl pastinakkerne og skær dem i skiver på ½ cm.
Kog dem så mører i ca 10 minutter, hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af.
Derefter afkøles de.

Så blandes dressingen til pastinakkerne.
Begynd med at hælde kogende vand på sennepskornene, og lad dem stå i blød i 10 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
Bland cremefraiche, mayonnaise og sennep.
Tilsæt sennepskornene og smag til med salt og citronsaft.
Kom pastinakkerne i en ”pæn skål” og hæld dressingen over.
Til sidst drysses med hakket persille.

Skær lårtungen i tynde skiver og server pastinakkerne i sennepsdressing og giv brød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 701 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her